Piturca: Nu am increde in Mutu ca jucator, dar m-au deranjat si declaratiile lui la adresa mea

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 22.08.2013 17:30 Ultima actualizare: 22.08.2013 17:37

Mediafax Foto
Selectionerul Victor Piturca a explicat, joi, neconvocarea lui Adrian Mutu pentru partidele echipei nationale cu Turcia si Ungaria prin faptul ca in momentul de fata nu are incredere in acesta ca jucator, dar a precizat ca au contat si declaratiile atacantului facute in presa la adresa sa.
“M-au influentat in primul rand meciurile, dar si tot ceea ce s-a intamplat atunci cand a vrut sa isi faca dreptate prin presa, a inceput sa vorbeasca lucruri despre care nu avea voie sa vorbeasca. Daca avea ceva de comentat trebuia sa discute cu mine. Problema e ca eu am considerat ca in momentul asta nu am incredere in Mutu ca jucator, ca forta de joc. Deci contez pe alti jucatori la aceste doua meciuri”, a spus selectionerul la postul Digi Sport.

Piturca sustine ca a fost deranjat de afirmatiile facute de Adrian Mutu dupa partida cu Olanda cand acesta a fost rezerva. “A contat foarte mult ca a vorbit in presa, pentru ca eu intotdeauna i-am intins o mana de ajutor lui Mutu. L-am ajutat in momente extrem de grele si, vezi-Doamne, el a fost deranjat ca a fost rezerva la meciul cu Olanda. Si chiar a anuntat ca nu va mai veni ca rezerva la nationala. Sigur ca m-au deranjat aceste lucruri. Fiind si capitan de echipa el nu are voie sa dea aceste declaratii in presa, mai ales la adresa antrenorului. Atunci e normal sa ma deranjeze. Am trecut eu peste acte de indisciplina mult mai grave, dar e vorba despre eficienta lui in joc, efectiv. Iar eu am fost dezamagit de prestatia lui (n.r. – la echipa de club). Iar eu stiam ca se va intampla asa, pentru ca Mutu cand se intoarce din vacanta ii trebuie 3-4 luni sa revina la o forma optima. Asa s-a intamplat tot timpul, am mai avut experienta asta”, a adaugat Victor Piturca.
Atacantul Ciprian Marica, absent de asemenea de pe lista cu cei 16 jucatori convocati de principiu, va semna in cursul zilei de joi sau vineri cu un club din vestul Europei, a afirmat selectionerul. “Am inteles ca azi sau maine o sa semneze cu un club. Stiu din ce tara, dar mi-a spus sa nu dezvalui acest lucru. Tara este din vest, dar clubul nici macar eu nu il stiu. Daca se va antrena, va juca un amical sau doua cu echipa respectiva, atunci sigur ca va fi convocat. Pentru ca problema numarul 1 cu care ma confrunt este Ciprian Marica. E singurul care nu are echipa si se pregateste cu preparatorul nostru fizic la Mogosoaia”, a mentionat tehnicianul.
Demisia selectionerului Turciei, Abdullah Avci, nu este benefica pentru echipa nationala a Romaniei inaintea meciului direct din 10 septembrie. “Nu e benefica pentru noi schimbarea antrenorului. Am castigat cu el (n.r. – Abdullah Avci) pe banca Turciei si mi-as fi dorit sa ramana in continuare. Dar inca nu si-au gasit antrenor. Daca Terim o sa conduca si Galata si nationala, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *