Tomac: Cele patru contestatii la inregistrarea Partidului Miscarea Populara sunt de forma

de Marius Fratila – Mediafax Publicat la: 22.08.2013 17:09 Ultima actualizare: 22.08.2013 17:10

Deputatul Eugen Tomac, presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, a declarat, joi, ca cele patru contestatii depuse la tribunal fata de inregistrarea formatiunii sunt “de forma, nu de fond” si ca este increzator ca la urmatorul termen in instanta vor fi rezolvate aceste probleme.
“Procesul decurge firesc, exista patru contestatii, toate sunt de forma, nu de fond, suntem increzatori in actul de judecata si asteptam urmatorul termen ca sa fim cu actele in regula si sa putem continua constructia Partidului Miscarea Populara”, a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX.

Intrebat daca ia in calcul ca inregistrarea partidului sa fie tergiversata pe termen mai lung de contestatiile depuse la tribunal, Tomac a aratat ca nu vede de ce instanta ar trebui sa tina cont de astfel de lucruri atat timp cat actele necesare infiintarii partidului sunt intocmite corect.
Inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a Partidului Miscarea Populara a fost amanata, joi, pana in 12 septembrie, dupa ce patru intervenienti in dosar au depus contestatii, invocand motive legate de sigla, denumirea si componenta formatiunii politice.
Tribunalul Bucuresti a luat joi in discutie cererea de acordare a personalitatii juridica Partidului Miscarea Populara, formulata in 23 iulie de Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Dragos Ciuparu, Adrian Papahagi si Cristian Petrescu.
In timpul judecarii actiunii de inregistrare a Partidului Miscarea Populara au depus contestatii in cauza patru intervenienti, respectiv Alianta Populara a Democratilor Europeni, Partidul Democrat Vox Populi Vox Dei, Asociatia de Revolutionari Phoenix din Constanta, dar si o persoana din Oradea.
Reprezentantii Asociatiei Phoenix au cerut instantei sa nu inregistreze Partidul Miscarea Populara pana ce judecatorul si procurorul nu lamuresc ce componenta are acest partid. Acestia au cerut sa fie pusi reprezentantii si membrii Partidului Miscarea Populara sa arate cartile de identitate, cartile de munca si sa spuna ce proiecte au.
Alianta Populara a Democratilor Europeni a aratat ca nu se poate inregistra Partidul Miscarea Populara pentru ca are aceeasi sigla electorala, respectiv un mar, cu cea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *