Planul lui Basescu pentru exploatarea gazelor de sist fara scandal: “Comunitatile sa primeasca un procent”

de Anca SIMINA Publicat la: 17.03.2014 12:38 Ultima actualizare: 17.03.2014 13:03

Problema discutata de presedintele Traian Basescu la Cotroceni cu sefii Exxon si Chevron a fost impactul asupra populatiei si reticenta unora dintre comunitatile locale dupa recentul conflict de lsa Pungesti.

Dupa intalnirile de saptamana trecuta cu reprezentantii Chevron si ExxonMobil presedintele Traian Basescu spune ca cele doua companii intentioneaza sa mearga pana la capat atat cu explorarea, cat si cu exploatarea gazelor. “Ambele companii sunt determinate sa valorifice licentele pe care le-au primit de la statul roman. Este un lucru bun”, a spus Basescu intr-un interviu la Adevarul Live.
Problema discutata la Cotroceni cu sefii celor doua companii a fost impactul asupra populatiei si reticenta unora dintre comunitatile locale dupa recentul conflict al locuitorilor din Vaslui cu Chevron. “Trebuie sa gasim formule pentru a clarifica relatia populatie – gaze de sist”, a admis presedintela, avansand si o varianta. Planul lui Basescu: impartirea profitului cu comunitatea, dar nu in faza de explorare, ci doar in cea de exploatare a gazelor. “Poate trebuie sa gasim formula in care comunitatile pe teritoriul carora se produce exploatarea, nu prospectiunile, sa fie si ele beneficiare ale unui procent din vanzarea gazelor. Nu vad nimic rau in asta”, a aratat Basescu.

In opinia presedintelui, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *