Ploaie de omagii pentru presedintele american George H.W. Bush care „a pus capat Razboiului Rece fara vreun foc de arma”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cei care au trait in vremea lui l-au descris ca fiind „un barbat dotat cu noblete de caracter si cel mai bun tata pe care un fiu sau o fiica si l-ar fi putut dori”, spune fiul sau, George W.Bush, presedintele SUA in perioada 2001-2009.
Donald Trump, actualul presedinte american, l-a descris pe presedintele defunct ca fiind dedicat angajamentelor sale, adevarului, familiei si tarii sale, inspirand generatii intregi de cetateni americani. El a deschis calea unor decenii de prosperitate ce au urmat.
Succesorul sau in functie, Bill Clinton, in perioada 1993-2001, a spus ca „ii este recunoscator pentru fiecare minut pe care l-a petrecut in compania presedintelui Bush, iar prietenia noastra a fost cel mai mare cadou pe care l-am primit vreodata”. „Putini americani ar putea rivaliza cu presedintele Bush, in felul in care el a condus Statele Unite.”
La randul lui, Barack Obama – presedinte intre 2009-2017 – a spus ca „America a pierdut un patriot” care a reusit sa „reduca armamentul nuclear si sa formeze o mare coalitie internationala pentru a expulza un dictator din Kuweit”, iar diplomatia sa a contribuit la sfarsitul Razboiului Rece fara sa traga un foc de arma, potrivit AFP.
Tim Cook, patronul Apple, a spus despre fostul presedinte ca americanii „au pierdut un mare american pe care datoria l-a definit de-a lungul vietii si care ne-a invatat pe toti ce inseamna ?leadership-ul, sacrificiul si decenta”.?Acteur Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei,? a spus despre presedintele Bush ca „ne-a parasit cu ultimul zbor, dar destinatia lui este necunoscuta . El a zburat in bratele dragostei vietii lui, Barbara.?Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov: „a fost un adevarat partener” si „am avut sansa sa lucram impreuna intr-o perioada de schimbari enorme”, ceea ce a dus la sfarsitul Razboiului Rece.
Uniunea Europeana: Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: „Nu voi uita niciodata rolul pe care l-a jucat pentru a transforma Europa intr-un loc mai sigur si mai unit dupa caderea Zidului …

spot_imgspot_img