PNL si PC formeaza Alianta de Centru-Dreapta

PNL si PC formeaza Alianta de Centru-Dreapta

Membrii Biroului Politic Central al PNL au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, propunerea presedintelui Crin Antonescu privind incheierea unei aliante politice cu Partidul Conservator. Aceasta ar urma sa se numeasca Alianta de Centru-Dreapta (ACD) si se va putea infiinta numai dupa obtinerea acordului Delegatiei Permanente a PNL. Propunerea a fost aprobata si de catre conservatori, in cadrul sedintei Biroului Executiv al PC de miercuri.

“Incepem anul printr-un act politic important, printr-un pas catre construirea unei alternative de putere. Azi (n.r. 5 ianuarie), Biroul Politic Central al PNL a votat in unanimitate – un vot consultativ, pentru ca nu are putere de decizie deocamdata – constituirea Aliantei de Centru-Dreapta – asa se va numi – intre PNL si PC”, a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Propunerea Biroului Politic Central urmeaza sa fie supusa aprobarii Delegatiei Permanente a PNL. Liderul liberal a anuntat ca aceasta a fost convocata pentru luni, 10 ianuarie, ora 11:00.

“Este o alianta care se constituie inainte de toate pe baze programatice si doctrinare”, a mai precizat presedintele PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *