Pod prabusit in Genova: Doi romani, confirmati printre persoanele decedate. Presedintele Iohannis transmite condoleante

Doi romani si-au pierdut viata?ca urmare a prabusirii unei portiuni din viaductul Morandi la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, in apropiere de Genova, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe.
Primul cetatean roman care a murit in urma prabusirii unei portiuni din viaductul Morandi este?Marian Rosca, in varsta?de 36 ani, din localitatea Curtisoara, Gorj. Barbatul se afla pe podul din Genova, Italia, atunci cand acesta s-a prabusit. Numeroase masini mici, dar si camioane cu gabarit depasit au cazut in gol. Catastrofa s-a petrecut in toiul unei furtuni, teribile. Acelasi pod este folosit de foarte multi romani care merg in vacanta intre Italia si Franta.
Gorjeanul Marian Rosca plecase?de mai multi ani din Romania in Franta pentru un trai mai bun. Acesta nu era casatorit si nu avea copii.
“O echipa consulara mobila, condusa de seful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului si la spitalele din zona pentru a acorda asistenta consulara. Conform datelor preliminare obtinute, pana la acest moment, de echipa consulara mobila aflata la fata locului, printre persoanele decedate a fost identificat si un cetatean roman”, anunta MAE.
Miercuri la pranz, MAE a anuntat ca inca un cetatean roman se afla prinde persoanele decedate in Geneva.?
“In urma demersurilor echipei consulare mobile aflata la fata locului, un alt cetatean roman, cu dubla cetatenie, a fost identificat printre persoanele decedate.
Presedintele Iohannis, mesaj de condoleante

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleante adresat atat familiilor celor doi romani decedati, catsi presedintelui Italiei,?Sergio Mattarella.
“Presedintele Klaus Iohannis este profund indurerat de tragicul eveniment care s-a produs marti, 14 august a.c., in apropiere de Genova, in urma caruia s-au inregistrat zeci de victime, printre care doi cetateni romani.
Presedintele Klaus Iohannis este alaturi de familiile cetatenilor romani decedati in Genova, precum si de familiile indurerate ale tuturor celor care si-au pierdut viata si ureaza insanatosire grabnica celor raniti.
De asemenea, Presedintele Romaniei transmite condoleante Presedintelui Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, si autoritatilor italiene. Presedintele Klaus Iohannis si intregul popor roman sunt solidari cu Italia si poporul italian in aceste momente grele”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Echipa consulara mobila isi continua activitatea de asistenta si mentine in permanenta legatura atat cu Celula de Criza instituita la nivelul autoritatilor locale, cat si cu unitatile medicale la care au fost transportate victimele, in vederea identificarii unor cetateni romani printre persoanele afectate.
Operatiunile complexe de salvare si de scoatere a victimelor de sub daramaturi sunt, in continuare, in derulare.
Consulatul General al Romaniei la Torino monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, acordand asistenta consulara necesara in astfel de situatii, inclusiv prin eliberarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *