Politia A CONFISCAT sase TIR-uri cu produse alimentare. Vezi ce nereguli au fost gasite.

In ziua de 1 august 2013, politisti specializati in investigarea fraudelor din cadrul DGPMB, in colaborare cu Directia Rutiera – IGPR si Brigada Rutiera, au actionat in sistem integrat pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare de produse alimentare de larg consum (legume – fructe, produse din carne, etc.).
Actiunea a avut ca scop identificarea in trafic a mijloacelor de transport suspecte care se deplasau spre Capitala sau se aflau parcate in zona limitrofa acesteia, in incita unor complexuri comerciale.
Au fost instituite filtre rutiere mixte, care au actionat pe Autostrada A1, pe Autostrada A2, pe DN 5, pe Soseaua Chitila, Soseaua Bucuresti – Afumati si Soseaua Alexandriei, fiind oprite in trafic 98 de autotrenuri care transportau marfuri provenite din achizitii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia si Spania.
Cu aceasta ocazie, au fost indisponibilizate 6 autotrenuri incarcate cu 41.000 kg carne de pui (2 autotrenuri), 63.000 kg fructe (struguri, nectarine si banane – 3 autotrenuri), precum si 20.500 kg burta de vita congelata, valoarea totala a marfurilor fiind de peste 1.000.000 de lei.
Exemplificari:
? Politistii au oprit in trafic pe Soseaua Chitila doua autotrenuri care transportau struguri si nectarine, provenite din Italia si Spania, pentru doua societati comerciale din judetul Ilfov, existand suspiciunea ca acestea sunt implicate in activitati ilicite. Autotrenurile au fost preluate de catre echipe operative din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor si conduse la locurile de descarcare.
? Filtrul instituit pe Autostrada A1 a oprit in trafic un autotren care transporta, pentru o societate comerciala din Bucuresti, burta de vita congelata, provenita din Germania. Verificarile ulterioare au relevat faptul ca aceasta firma a efectuat un numar de 20 de achizitii intracomunitare de produse din carne congelata, toate avand ca loc de descarcare un complex comercial din sectorul 2. Autotrenul a fost preluat de echipa mobila constituita la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sectorul 2 Politie, in vederea efectuarii de verificari la locul de descarcare.
? Echipele operative constituite la nivelul DGPMB – Serviciul de Investigare a Fraudelor – au identificat un autotren in incinta unui complex comercial din sectorul 4, incarcat cu banane provenite din Belgia, marfurile apartinand unei societati comerciale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *