Polonia ii da replica Rusiei, in legatura cu scutul antiracheta

Elemente ale scutului antiracheta american care urmeaza sa fie amplasate in Polonia nu reprezinta o amenintare la securitatea Rusiei, a transmis duminica agentia de stiri poloneza PAP, care il citeaza pe ministrul de externe Witold Waszczykowski (foto), relateaza Reuters.
Reuters aminteste ca presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Atena, ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american pe care autoritatile de Moscova le considera o amenintare la adresa securitatii Rusiei, arata Agerpres.
“Presedintele Putin ar trebui sa stie foarte bine ca scutul antiracheta din Polonia nu are nicio relevanta pentru securitatea rusa. Acest sistem este conceput sa apere Europa de un atac cu rachete din Orientul Mijlociu”, a declarat Waszykowski intr-un interviu publicat duminica de PAP. “Totusi, prezenta militara (in Polonia) a americanilor si a fortelor multinationale ale NATO reprezinta intr-adevar un raspuns la comportamentul agresiv al autoritatilor ruse care ne ingrozeste. Aceasta va fi o prezenta in scop defensiv, nu va presupune o amenintare la adresa Rusiei”, a adaugat seful diplomatiei de la Varsovia.
Ministerul Afacerilor Externe din Romania a reactionat sambata la declaratiile facute de Putin. “Aceasta pozitie (a lui Putin – n.r.) releva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *