Polonia – Rusia, de la ora 21:45. Rivalitate istorica.

EURO 2012. Meciul dintre nationalele de fotbal ale Poloniei si Rusiei, care va avea loc marti, la Varsovia (21,45), in Grupa A la EURO 2012, se va juca si dincolo de gazon, la nivelul suporterilor, dar va avea si componente istorice si politice, potrivit Agerpres.Polonia, gazda competitiei alaturi de Ucraina, a castigat singurul meci jucat pe teren propriu cu Rusia (3-1), un amical desfasurat in 1998, la Chorzow. De asemenea, polonezii nu au pierdut acasa in fata selectionatei URSS, pana la destramarea Uniunii Sovietice.
Polonia a debutat cu stangul la EURO 2012, 1-1 cu Grecia, in meciul de deschidere si este inca in cautarea primei victorii la EURO. Polonia a mai participat la un singur turneu final european, in urma cu patru ani, cand a reusit o remiza si a pierdut celelalte doua jocuri.
Cu Grecia, Polonia a incasat primul sau gol in ultimele cinci meciuri (Dimitris Salpingidis).
Dupa victoria impresionanta cu scorul de 4-1 in fata Cehiei, Rusia a ajuns la o serie de 15 meciuri fara infrangere, in care a primit doar cinci goluri.
Rusia a debutat la EURO 2008 cu un esec (1-4 cu Spania), dupa care a castigat trei meciuri la rand, inainte de a pierde in semifinale (0-3), tot in fata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *