Polul de Centru-Dreapta, o Conventie Democrata mai mica

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Simbata s-a lansat Polul de Centru-Dreapta, care-si propune sa lupte impotriva comunistilor travestiti, dar partidele care-l compun nu candideaza pe liste comune.

Liderii PNL, PNTCD si ai Actiunii Populare au lansat simbata, in sala Operei Romane din Timisoara, Polul de Centru-Dreapta. Argumentul pentru aceasta constructie politica a fost dat de liderul liberal Calin Popescu Tariceanu: ?Pentru ca sa existe o delimitare clara a celor care fac adevarat politica de dreapta, orientata catre problemele cetateanului si catre crearea unui program economic si social pentru oamenii care vor duce pe umerii lor Romania europeana?. In discursul sustinut la Timisoara, Tariceanu a adaugat ca in Romania anului 2007 ?mai toti politicienii se inghesuie sa se declare sustinatori ai dreptei, chiar si cei care sint urmasii demni ai principiilor enuntate de Marx si Engels?. Si liderul taranist Marian Milut a trimis o sageata catre adversarii politici, spunind ca ?Polul va lupta impotriva demagogiei si populismului si nu vom ceda in fata comunistilor si securistilor din tara travestiti in democrati si socialisti?. Liderii celor trei partide se regaseau in urma cu zece ani in defuncta Conventie Democrata din Romania.
In Parlament, constructia politica parafata la Timisoara nu are vreun efect. AP nu are nici un parlamentar, iar PNTCD il are doar pe Aurelian Pavelescu in Camera Deputatilor, acesta votind constant alaturi de PNL de mai multa vreme. In ceea ce priveste euroalegerile, cele trei grupari nu vor merge pe lista comuna, in schimb se vor sprijini logistic si vor face front comun impotriva atacurilor tertilor. Problemele legate de fuziuni sint incerte la ora actuala. Desi liberalul Bogdan Olteanu declarase recent ca PNL va fuziona in timp foarte scurt cu AP, Emil Constantinescu a infirmat posibilitatea unei contopiri rapide, iar o fuziune PNL-PNTCD nici nu a fost luata in calcul.

Adoptarea legii lustratiei reprezinta obiectivul imediat al noii constructii politice. Pe linie civica, Societatea Timisoara – ONG care sustine Polul de Centru-Dreapta ? a facut simbata un apel pentru adoptarea legii ?macar in ceasul al 12-lea?, iar premierul Tariceanu a reiterat ca, ?desi la origine proiectul apartine unui taranist (George Serban, fost presedinte al Societatii Timisoara, decedat in 1999), liberalii considera ca avem inca nevoie de o lege a lustratiei care sa separe lumea comunista de cea actuala?.

spot_imgspot_img