Ponta a plecat spre Ankara cu un avion militar Spartan al MApN. Motivul: E mai ieftin

de Ovidiu Barbulescu – Mediafax Publicat la: 19.09.2013 08:46 Ultima actualizare: 19.09.2013 08:47

Premierul Victor Ponta a plecat, joi dimineata, spre Ankara (Turcia) cu un avion militar Spartan al Ministerului Apararii Nationale (MApN), el explicand ca aceasta varianta este mai ieftina decat daca ar fi apelat la o cursa aeriana de linie.
Avionul militar a fost adaptat curselor civile, avand circa 24 de locuri pentru delegatia oficiala si fiind dotat cu aparatura de comunicatii pentru demnitari.

Seful Guvernului a decolat astfel spre Ankara de la o baza aeriana militara.
Premierul Victor Ponta se va afla, joi, in Turcia, pentru o vizita oficiala in care se va intalni, la Ankara, cu presedintele Abdullah Gul, cu conducerea Parlamentului si cu omologul sau turc, Recep Erdogan.
Ponta este insotit la Ankara de ministrii Agriculturii, Apararii, Energiei, precum si de catre deputatii minoritatilor turca si tatara, respectiv Iusein Ibram si Varol Amet.
In luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta achizitionarea unei aeronave pentru inalti demnitari, presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu (PNL), precizand, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca suma totala necesara achizitionarii in leasing a aeronavei se ridica la 56 de milioane de euro.
La data adoptarii ordonantei, premierul Victor Ponta declara ca Guvernul si-a propus sa achizitioneze o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *