Ponta anunta o ordonanta istorica: dispare stampila

de Sorina Ionasc Publicat la: 15.07.2015 13:20 Ultima actualizare: 15.07.2015 13:42

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, se afla si o “ordonanta simpla, dar istorica”. “Domnule ministru Teodorovici, azi desfiintam stampila? Jurati ca asa e”, a spus prim-ministrul, la inceputul sedintei de Guvern. La finalul sedintei de Guvern, Ordonanta in cauza a fost adoptata.

Fiind de mult timp in dezbatere, ideea disparitiei stampilei din Romania s-a concretizat miercuri. Cel putin asa promite premierul Victor Ponta, care a anuntat un proiect de ordonanta al Ministerului de Finante, care urmeaza a fi aprobat in sedinta de guvern de miercuri.
“Azi avem o ordonanta simpla, dar istorica. Domnule ministru Teodorovici, azi desfiinsam stampila? Jurati ca asa e. Nu stiu cum va arata Romania fara stampila, dar cred ca va arata mai bine”, a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei.

La inceputul zilei, Guvernul a anuntat ca pe ordinea de zi se afla si un proiect de ordonanta pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative, printre care si ordonanta de urgenta 92/2003.
Potrivit acestuia, persoanele fizice si juridice, dar si entitatile fara personalitate juridica nu vor mai fi obligate sa aplice stampila pe diverse documente.
“Art. VI – (1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la? institutiile sau autoritatile publice.(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea”, se arata in proiectul de ordonanta.
In nota de fundamentare, Guvernul precizeaza ca, in prezent, nu exista o obligatie legala pentru aplicarea stampilei in relatia cu autoritatile publice, dar exista “o anumita
“In prezent, desi nu au fost identificate prevederi legale de nivelul legislatiei primare care sa instituie obligatia pentru persoane fizice autorizate, liber profesionisti, persoane juridice sau alte entitati fara personalitate juridica de a utiliza stampila in relatia cu autoritatile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *