Ponta il ataca pe Antonescu si anunta ca se vor plati despagubiri pentru respingerea proiectului Rosia Montana: “O sa platim toti, la un moment dat vom plati cu totii”

de Cristian ANDREI Publicat la: 09.09.2013 16:00 Ultima actualizare: 09.09.2013 16:51

Premierul Victor Ponta a declarat ca in cazul respingerii in Parlament a proiectului Rosia Montana, statul roman va trebui sa plateasca despagubiri, nedorind sa precizeze care este valoarea exacta a acestora. Seful Executivului a dezvaluit ca sunt deja trimise la Palatul Victoria notificari din partea companiei Gold Corporation. Intr-o declaratie anterioara, Ponta a estima valoarea despagubirilor la doua miliarde de euro. Cu toate acestea, prim-ministrul a reconfirmat faptul ca, in calitate de deputat, ar fi votat impotriva proiectului Rosia Montana. Victor Ponta a fost primul lider care a spus ca va vota impotriva proiectului in Parlament, desi in calitate de premier a emis hotararea de Guvern privind exploatarea de la Rosia Montana.
“Doream sa facem o comisie parlamentara sa-i chemam pe cei pro si pe cei contra sa discutam cu proiectul pe masa. Liderii politici a doua din cele mai mari grupuri politice din Parlament, domnii Antonescu si Blaga, au spus, inainte sa se faca vreo comisie, ca nu sunt de acord. Atunci ce facem, facem o comisie ca sa-i convingem pe Blaga si Antonescu, ce sens mai are? Ce rost are sa facem comisia, daca la ora unu facem comisia, iar la ora 11 anuntam ca nu suntem de acord. Nu am vrut sa facem acest joc pentru ca nu am vrut sa prostim oamenii. Adica la 11 le spunem ca suntem cu ei, iar la 1 facem comisie contra lor “, a fost atacul lui Ponta impotriva lui Crin Antonescu, cel care a anuntat intr-o conferinta de presa ca se opune, in nume personal, proiectului Rosia Montana, cerand respingerea lui in Parlament.

La cateva ore dupa anuntul lui Antonescu, Parlamentul a decis sa renunte la constituirea comisiei parlamentare pentru proiectul Rosia Montana.
“Din moment ce nu exista sprijin parlamentar atunci nu mai are rost sa tinem oamenii incurcati”, a subliniat Ponta.
El a precizat ca nu a fost informat de Crin Antonescu ca va face o conferinta de presa in care va anunta ca se opune proiectului Rosia Montana.
“Era si o parte de avantaje cu locuri de munca. Partea de dezavantaje este urmatoarea in primul rand era o investitie financiara. Nu avem 1,5 miliarde la inceput pentru investitii, poate peste zece ani o sa aiba statul roman acesti bani, dar astazi nu ii are si nici la anul nu o sa ii aiba. In al doilea rand, era vorba de locuri de munca in zona. In al treilea rand, sigur vom avea un proces, ce am vrut si am facut bine pentru un prim ministru care vrea sa apere Guvernul – nu am vrut sa dau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *