Ponta il ironizeaza pe “domnul cu jiltul”: “Imi amintea de Stefan cel Mare. Le-am spus sa arunce scaunul ala din decembrie”

de Anca SIMINA Publicat la: 02.04.2014 16:30 Ultima actualizare: 02.04.2014 16:50

Locul ocupat de presedintele Traian Basescu la sedinta solemna de 10 ani de la intrarea in NATO a fost ironizat astazi de premierul Victor Ponta care a admis ca a fost cel care a luat initial initiativa de a sta la distanta de seful statului, in banca de parlamentar. “Nu ma simteam confortabil sa stau langa un domn cu jiltul care imi amintea ori de Stefan cel Mare, ori de vreun personaj ridicol care uita ca suntem in secolul XXI”, s-a justificat Ponta.

La o zi dupa sedinta solemna pentru aniversarea a 10 ani de NATO in care presedintele si premierul s-au evitat, Victor Ponta l-a etichetat pe Traian Basescu drept “domnul cu jiltul”, “un personaj ridicol care uita ca suntem in secolul XXI”.
“Nu ma simteam confortabil sa stau langa un domn cu jiltul care imi amintea ori de Stefan cel Mare, ori de vreun personaj ridicol care uita ca suntem in secolul XXI”, a comentat premierul intrebat daca a fost o alegere personala sa stea in banca de deputat si nu la prezidiu, acolo unde ar fi urmat sa fie asezat, potrivit cutumele, umar la umar cu presedintele.

Ponta a ironizat de altfel locul ocupat de Basescu, intr-un scaun special, adus de Protocolul Camerei Deputatilor la cererea staff-ului sau si instalat chiar langa tribuna, in vecinatatea fotoliilor de ministri, dar nu in acelasi rand.
“Mi s-a parut comic sa vad pe cineva pe un jilt. Putea, eventual sa stea Preafericitul Patriarh sau sa stea Regele Mihai. Dar sa stea asa, un om ca si noi, pe jilt, acolo, sa il ia somnul, sa picoteasca in timp ce vorbim, Doamne feresste! Le-am si spus celor de la Parlament din decembrie sa arunce scaunul ala sau sa il tina doar pentru Patriarh si pentru Rege. Oricine sta pe scaun din acela mi se pare ca si-a pierdut total simtul ridicolului si nu-si da seama cat de comic devine. N-as fi stat acolo, langa jiltul marelui domnitor”, a comentat Ponta.
Din urma, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a rezolvat misterul aranjarii scaunelor. Din relatarea sa, cel care ar fi anuntat ca prefera locul din banca celui de la prezidiu a fost premierul Ponta. Aceeasi optiune a fost transmisa si in cazul ministrilor care sunt si senatori ori deputati, urmand ca in bancile Executivului sa fie asezati ministrii care nu au si mandat de parlamentar. In aceasta situatie, stafful presedintelui a venit cu o solicitare similara: instalarea unui scaun doar pentru seful statului.
Explicatia lui Zgonea pentru degringolada: lipsa unui protocol unic. “Presedintele statului roman are doua momente solemne cand vine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *