Ponta nu evacueaza fostii demnitari din casele statului: “Nu vreau sa le tinem goale pana se gaseste un cumparator”

de Anca SIMINA Publicat la: 27.03.2013 18:50 Ultima actualizare: 27.03.2013 19:01

Peste o suta de chiriasi ai Regiei de Protocol vor ramane in casele de la stat fara teama ca acestea vor fi scoase la vanzare. 140 dintre actualele imobile administrate de Guvern au fost “salvate” de pe lista vanzarii, perfectata de Guvern prin ordonanta de urgenta saptamana trecuta, pentru a fi transferate la Primaria Capitalei.?
Chiriasii primariei lui Oprescu

“Sunt cele care trebuiau sa treaca din 2008”, a raspuns primarul Sorin Oprescu intrebat de gandul pe ce criterii au fost alese. Acelasi argument a fost invocat si de primul-ministru, care a adaugat ca, printre cei 140, se numara si “vreo opt cazuri speciale”, cum este cel al lui Ilie Ilascu.
Potrivit informatiilor facute publice de RA-APPS in ianuarie, persoanelor repatriate statul le-a repartizat 6 apartamente, cel mai mare, de cinci camere si 132 de metri patrati, fiind al lui Ilie Ilascu.
Pe lista celor ramasi in case dupa incetarea mandatului de demnitar sau a chiriasilor preluati de RA-APPS de la fostul ICRAL se afla insa si alte 68 de nume, unele inca sonore. Este vorba de europarlamentarul Adrian Severin, senatorul PSD Seban Nicolae, de Gabriel Cotabita, de fiul lui Adrian Paunescu, Andrei, dar si de Mioara Roman, care a pierdut procesul cu statul pentru neachitarea datoriilor. Unii dintre acestia au cerut constant in ultimii ani trecerea imobilelor la Primarie.
Contractele care bat legea
Ponta le da un ragaz de cativa ani si actualilor secretari de stat, consilieri, sefi de directii, sefi de cabinete sau de deconcentrate. Acestia vor putea pastra in chirie casele de la stat pana la expirarea contractului deja incheiat, chiar daca dupa noua lege nu ar mai avea dreptul la locuinta de serviciu.
“E simplu. Daca se gaseste cumparator maine, noul proprietar ii pastreaza pe chirias sau ii da afara. Nici nu vreau sa le tinem goale pana se gaseste un cumpatator”, a justificat Ponta ramanerea acestora in case.
Cu ce ramane Protocolul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *