Ponta, despre acuzatiile la adresa procurorului Uncheselu: “Cand cineva te acuza pe nedrept, te aperi”

de Departamentul Politic – Mediafax Publicat la: 21.09.2015 14:04 Ultima actualizare: 21.09.2015 14:05

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, intrebat daca isi mentine afirmatiile la adresa procurorului Nicolae Uncheselu, ca el si-a spus punctul de vedere pentu ca “intr-o tara democratica atunci cand cineva te acuza pe nedrept te aperi”.

Intrebat de jurnalisti, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, daca isi mentine afirmatiile la adresa procurorului Uncheselu, premierul a spus ca el doar s-a aparat, in conditiile in care a fost acuzat pe nedrept.
“Dumneavostra i-ati precizat numele (procurorului -n.r.). Eu nu i-am precizat numele. Imi cer iertare ca intr-o tara democratica am indraznit sa imi spun si eu punctul de vedere. Cand cineva te acuza pe nedrept si inventand (…) E dreptul meu sa ma apar”, a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook, joi, dupa anuntul DNA privind trimiterea sa in judecata, ca “singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma zece ani”.
O zi mai tarziu, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara, solicitand sa verifice daca afirmatiile premierului Victor Ponta, facute dupa trimiterea sa in judecata, au afectat independenta sistemului judiciar.
Sesizarea CSM este urmare a solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta a cerut, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii sa analizeze daca afirmatiile premierului Victor Ponta sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, procurorii anticoruptie considerand ca “afirmatiile denigratoare” facute de primul ministru afecteaza reputatia profesionala a procurorului care a instrumentat dosarul sau si a procurorilor abilitati sa se pronunte cu privire la legalitatea si temeinicia solutiei dispuse in dosarul respectiv – trimitere in judecata..
“Declaratia respectiva este cu atat mai grava cu cat actele intocmite de procuror sunt supuse verificarii de catre sefii ierarhici, sub aspectul legalitatii si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *