Premierul francez Edouard Philippe si doi dintre ministrii cabinetului sau au fost exclusi din partidul Republicanii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul Frantei, Edouard Philippe, alaturi de ministrul sau al Economiei, Bruno Le Maire, si cu cel de Finante, Gérald Darmanin, au fost exclusi din partidul de dreapta Republicanii, condus de fostul presedinte Nicolas Sarkozy, informeaza AFP, potrivit Agerpres.
Formatiunea Republicanii?ii acuza pe acesti trei politicieni ca, in loc sa-si sustina propriul partid, prin acceptarea intrarii in guvern au ales sa-l sprijine pe cel al fostului ministru socialist, Emmanuel Macron, repozitionat la centru si devenit presedinte al Frantei. Prin urmare, ei „”nu mai fac parte din (partidul) Republicanii””, se precizeaza in nota semnata de secretarul general al partidului, Bernard Accoyer.
Acesta din urma subliniaza ca in acest moment Franta „”are nevoie mai mult ca niciodata de coerenta si claritate”” si ii reproseaza noului lider de la Elysee ca, inaintea scrutinului legislativ din 8 iunie, alimenteaza ambiguitatea si confuzia incercand „”sa reduca dezbaterea democratica la alternativa dintre candidatii sai si …

spot_imgspot_img