Scandal intre Basescu si Ponta, pe tema arhivelor SIPA, la televizor. Fostul premier acuza: Numai Basescu si Macovei puteau folosi dosarele. Seful PMP: Il dau in judecata pe Ponta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a anuntat, la postul de televiziune B1 TV, ca il va da in judecata pe deputatul social-democrat Victor Ponta, dupa declaratiile lui privind implicarea fostului sef de stat in scandalul desecretizarii SIPA. Totodata, Victor Ponta a continuat atacul la adresa senatorului Basescu, afirmand la postul de televiziune Romania TV, ca?Monica Macovei era bratul inarmat al lui acestuia.

„Monica Macovei era bratul inarmat al lui Traian Basescu. Daca se fac cercetari pe bune poate aflam ce au citit din arhiva si cum au folosit pentru a lua decizii impotriva legii. Deocamdata, Macovei e in Universitatile lui George Soros. Daca Macovei si Danilet, singurii care au avut acces la arhiva si daca au folosit acele dosare sa dea decizii impotriva legii am avea un scandal imens. Eu cred ca tot o comisie parlamentara trebuie sa faca ancheta.
Macovei e un comunist spoit, cu fata occidentala. Doar parintii doamnei Macovei au castigat un proces in care erau chiriasi impotriva proprietarului. Daca judecatorul avea dosar la SIPA si s-a folosit? Basescu poate sa fie sigur ca doar la el s-a dus Macovei cu acte din arhiva. Nu cred ca s-a dus la Tariceanu. Macovei si Danilet daca aveau ceva despre mine, ar fi dat sigur”, a tunat Ponta la Romania TV.

Macovei a sustinut ca in arhivele SIPA s-ar putea gasi documente care sa probeze ca fostul premier Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE. „Dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit? Poate cauta cineva si prin arhiva SIPA. Daca vrem dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit, sugerez sa cautam si in arhiva SIPA. Ca ministru al Justitiei, am desfiintat SIPA pentru ca cercetarile arhivei au aratat ca SIPA, prin agentii sai, urmarea judecatori, procurori sau avocati. In replica, Victor Ponta?
?

„Stiam de scandalul SIPA, dar doar la nivel de zvon. Nimic concret. Mi s-a spus ca au fost Monica Macovei si Cristi Danilet acolo si au luat ce trebuie. Atat. Habar nu am daca am vreun dosar acolo. Cred ca eram prea mic. Eram procuror stagiar atunci. Absolut toate dosarele pana in 2001 au fost topite. Nici daca as vrea sa stiu ce au scris aia de mine, nu mai am cum sa aflu. Singura finalitate buna ar fi daca se constata ca pe baza unor dosare s-au santajat judecatori si procurori sau daca se santajeaza si acum. Pe mine nu ma intereseaza daca vreo judecatoare a avut vreun amant. Vreau sa stiu daca au fost sau pot fi santajati judecatori …

spot_imgspot_img