Premierul sarb: Nu ne vom alatura sanctiunilor impotriva Rusiei. Vom intensifica cooperarea

Premierul sarb, Aleksandar Vucic, a declarat, marti, la Moscova, ca Serbia nu va impune sanctiuni Rusiei, in pofida “numeroaselor solicitari venite din lumea intreaga” si, in plus, cooperarea dintre cele doua tari se va intensifica, mai ales in sectorul gazelor naturale. Mai mult, precizeaza Aleksandar Vucic,?Serbia este interesata sa achizitioneze noi echipamente militare rusesti, in special elicoptere de lupta si camioane militare, transmit agentiile DPA si Tanjug.

“Fiind una dintre tarile europene care au refuzat sa impuna sanctiuni, ne-am dovedit atitudinea sincera si prietenoasa fata de Rusia”, a declarat premierul Vucic in fata presei dupa intalnirea avuta cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev. “Serbia va continua aceasta politica si in viitor”, a insistat seful Executivului sarb, anuntand, totodata, ca este aproape semnarea unui acord cu concernul rus Gazprom, in vederea extinderea depozitelor de gaze naturale din Serbia.
La randul sau, premierul Medvedev a subliniat ca Serbia si-a sporit prezenta pe piata rusa, in urma embargoului instituit de Moscova asupra produselor agroalimentare, importate din tarile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *