Premierul Tudose, despre trecerea contributiilor de la angajator la angajat: Salariile raman cel putin la fel sau vor creste

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la Deva, ca salariile nu vor scadea dupa ce contributiile vor fi trecute de la angajator la angajat, ci ca “raman cel putin la fel sau vor creste”, transmite Mediafax.
Mihai Tudose a fost intrebat de jurnalisti, vineri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Deva, ce crede ca se va intampla cu salariile dupa ce contributiile vor fi trecute de la angajator la angajat.

“Nu scad salariile sub nicio forma. Este un mecanism prin care salariile raman cel putin la fel, ele vor creste. A fost discutia daca aceasta masura aplicata la sistemul de stat este clar ca genereaza cresteri, pentru ca statul va transfera salariul brut de azi pe suma care permitea inainte cheltuielile cu angajatul si daca privatul va face acelasi lucru. Am avut discutii cu patronatele, iar rezultatul discutiilor a fost ca este o oportunitate pe care o ofera statul ca in aceeasi anvelopa de cheltuieli sa plateasca mai bine oamenii”, a explicat premierul Romaniei.

Mihai Tudose a mai precizat ca, in acest moment, este o competitie “agerba” in Romania pe piata fortei de munca, iar pentru angajatori a devenit o prioritate sa-si pastreze salariatii.

“Este o competitie agerba in Romania pe piata fortei de munca. Firmele nu mai gasesc foarte usor angajati, iar ati pastra angajatii devine o prioritate pentru orice companie sanatoasa la cap”, considera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *