Preotul Pomohaci, acuzat ca ar fi racolat minori, a fost exclus din biserica

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat ca ar fi racolat minori in scopuri sexuale, a fost exclus din biserica, ca urmare a unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, potrivit Mediafax.
“In urma judecarii cazului parintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronuntat si a decis caterisirea parintelui Cristian Pomohaci, adica pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii de a ocupa un post in activitatile bisericesti. Decizia a fost aprobata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabila. Poate fi atacata in termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat, vineri, parintele Oliviu Botoi, consilier cultural in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Totodata, purtatorul de?cuvant al Patriarhiei Romane,?Vasile Banescu, a precizat ca o astfel de decizie era de asteptat.
“Era de asteptat sa se ia o astfel de decizie in cazul parintelui Pomohaci deoarece acesta nu s-a aparat in niciun fel, nu a raspuns niciunei solicitari transmise din partea Bisericii., practic, a acceptat ceea ce s-a intamplat”, a spus el.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, in care preotul Cristian Pomohaci …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *