Presa internationala scrie ca desemnarea lui Tudose pentru functia de premier anunta o solutie rapida la criza politica

“Partidul de guvernare din Romania, Social-Democratii, l-a ales pe ministrul Economiei Mihai Tudose sa il inlocuiasca pe premierul pe care l-a demis saptamana trecuta, alimentand sperantele pentru rezolvarea inca de joi a impasului politic”, scrie Euronews.
Postul de televiziune paneuropean citeaza analisti potrivit carora membri PSD erau nemultumiti de esecul lui Grindeanu de a relaxa regulile anticoruptie.
“Nu vedem nicio schimbare majora in politicile guvernamentale, cu exceptia posibilitatii unui efort mai mare pentru legi anticoruptie mai putin stringente”, au notat analistii Nordea citati de Euronews.
La randul sau, Reuters, afirma ca politicile guvernamentale vor continua, probabil, sa se orienteze catre cresterea salariilor din sectorul public si catre reducerea taxelor, care au alimentat temerile de derapaje fiscale exprimate de Comisia Europeana si de Fondul Monetar International.
AFP noteaza ca presedintele roman Klaus Iohannis l-a desemnat pe Tudose pentru functia de premier, la propunerea PSD, aflat la putere.
“Mihai Tudose, un jurist de 50 de ani, dispune de 10 zile pentru a obtine votul de incredere din partea Parlamentului privind echipa si programul sau”, mai scris agentia franceza.
Associated Press, preluata de Washington Post si de New York Times, scrie ca nici Iohannis, nici Dragnea nu vor o criza politica prelungita care, in aceasta etapa, nu ar fi in beneficiul niciuneia dintre carierele lor politice.
“Dragnea pierde din popularitate, in pofida faptului ca partidului sau a castigat detasat alegerile parlamentare din decembrie”, afirma AP, explicand ca protestele din februarie i-au stirbit scorul in sondaje si ca PSD “a primit inca o lovitura dupa ce si-a demis propriul Guvern”.
Iohannis, care a mers recent la Washington, unde s-a intalnit cu presedintele Donald Trump, dar si la Berlin, pentru discutii cu Angela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *