Presdintele CMR Vasile Astarastoae, trimis in judecata pentru conflict de interese

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”, din Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi pentru conflict de interese, informeaza Mediafax.
Procurorii precizeaza, in rechizitoriu, ca acesta s-ar fi angajat pe sine insusi in proiectul european “Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare in domeniul managementului, cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale” castigat si implementat in 2010 de Institutul de Medicina Legala din Iasi, al carui director era, la vremea respectiva, prof.dr. Vasile Astarastoae.
“In cadrul acestui proiect, inculpatul, in calitate de director al IML, a incheiat contracte de munca si de prestari servicii cu sine insusi, semnand atat la rubrica angajatorului, cat si cea a angajatului”, a declarat procurorul de caz Adina Bocai, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.
Anchetatorii sustin ca pe toata durata celor 36 de luni ale proiectului ar exista un contract de prestari servicii incheiat de prof.dr. Vasile Astarastoae, in calitate de director IML si persoana fizica, pentru suma de 180 de lei pe ora, 20 de ore pe saptamana. In rechizitoriu este precizata si existenta unui contract individual de munca in care, avand functia de manager de proiect, ar fi primit, lunar, 9.087 de lei. Valoarea integrala a proiectului a fost, conform procurorilor, 8,7 milioane de lei.
Tot in rechizitoriu se precizeaza ca rectorul UMF a fost audiat de catre procurorii ieseni, acesta explicand ca IML era ordonator secundar de credite atunci cand au fost incheiate cele doua contracte. El a mai sustinut in fata procurorilor ca functiile i-au fost propuse de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *