Presedintele BCR, Nicolae Danila, a demisionat

Presedintele BCR, Nicolae Danila, a demisionat

Presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Nicolae Danila, a demisionat si va fi inlocuit de vicepresedintele executiv al bancii Manfred Wimmer, au declarat pentru MEDIAFAX surse din banca.

BCR a confirmat informatia, prin intermediul unui comunicat de presa, inlocuirea de la varful conducerii bancii, Manfred Wimmer urmand sa asigure interimatul pe aceasta functie, incepand cu data de 1 decembrie.

“Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR, am obtinut pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune”, a declarat Nicolae Danila in comunicatul bancii.

Danila a fost numit presedinte al Bancii Comerciale Romane in anul 2000, odata cu fuziunea dintre BCR si Bancorex, si a pastrat aceasta pozitie dupa privatizarea bancii din 2005. Anterior, Danila a fost presedinte al Bancorex.

“Am dori sa ii multumim lui Nicolae Danila pentru contributia cruciala pe care a adus-o la rezultatele financiare solide ale Bancii Comerciale Romane. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesara, experienta extinsa precum si angajamentul sau personal pentru succesul programului de integrare a Bancii Comerciale Romane in cadrul Erste Group. Intelegem si respectam aceasta decizie, al carei moment l-am agreat impreuna. Domnul Danila ne paraseste cu cele mai bune urari de viitor din partea noastra”, a comentat Andreas Treichl, presedinte executiv al Erste Group, actionarul majoritar al BCR.

Manfred Wimmer a condus echipa responsabila de achizitia Bancii Comerciale Romane de catre Erste Group. In prezent acesta este vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group.

“Manfred Wimmer este solutia ideala pentru aceasta pozitie. Dumnealui cunoaste foarte bine atat grupul Erste, cat si operatiunile noastre din Romania si este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup si avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul urmator”, a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.

Manfred Wimmer va ocupa temporar pozitia de CEO. Prioritatile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare si Dezvoltare, imbunatatirea sistemului de management si a modelelor de performanta in BCR, precum si intarirea pozitiei de lider de piata a bancii.

Dupa finalizarea procesului de integrare, va fi numit un nou presedinte, care va putea dedica intreaga sa atentie clientilor bancii si dezvoltarii pozitiei de piata a BCR, se mai spune in comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *