Presedintele Iohannis participa la deschiderea Olimpiadei Internationale de Matematica si viziteaza Institutul Oncologic de la Cluj

Olimpiada Internationala de Matematica, care se desfasoara in perioada 3 – 14 iulie, reprezinta cea mai veche si mai prestigioasa competitie din domeniul stiintelor adresata elevilor de liceu, prima editie avand loc in Romania in anul 1959, scrie Agerpres.
Potrivit sursei citate, prin organizarea in tara noastra a Olimpiadei Internationale de Matematica s-a dorit marcarea simbolica a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenti aproximativ 1.500 de participanti din peste 100 de tari de pe cinci continente.
Printre participantii la olimpiada de la Cluj de anul acesta se numara si fiul presedintelui sirian Bashar al Assad, ceea ce a necesitat masuri sporite de securitate.
Seful statului va vizita cu aceasta ocazie si Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj, unitate sanitara care asigura servicii medicale preventive, curative si paliative in domeniul oncologic si care desfasoara o ampla activitate de invatamant si cercetare.
“Prin aceasta vizita, presedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de incurajare a investitiei in zona sanatatii si sustine un model de buna practica in domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanta”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
Cu doua zile inainte de vizita presedintelui, personalul institutului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *