Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest

de Catalin Lupasteanu – Mediafax Publicat la: 22.04.2014 21:43 Ultima actualizare: 22.04.2014 21:44

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de coruptie, ramane in detentie, a decis definitiv, marti, instanta suprema, care a respins contestatia prin care acesta cerea inlocuirea masurii preventive.

In 14 aprilie, Duicu a cerut Curtii de Apel Bucuresti (CAB) inlocuirea masurii de arestare preventiva cu cea a controlului judiciar, solicitarea fiind respinsa.
Decizia Curtii de Apel a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a mentinut hotararea din 14 aprilie, astfel ca Adrian Duicu ramane in arest.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a fost suspendat din functie in 18 aprile, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, potrivit careia lui Duicu i s-a respins contestatia la decizia CAB de arestare preventiva a acestuia
Duicu a fost suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.
In cazul in care Adrian Duicu nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta va fi cu condamnare.
In 10 aprilie, ICCJ a hotarat, definitiv, ca Adrian Duicu, seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, acuzati de fapte de coruptie, sa ramana in arest.
Cei trei au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA.
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *