Presedintele TVR, A. Sassu, considera difuzarea filmului cu Remes incorecta si inoportuna

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Provenienta materialului cu D. T. Remes si I. A. Muresan este „dubioasa”, iar difuzarea unor astfel de imagini „care elimina prezumtia de nevinovatie”, nu reprezinta, in opinia presedintelui TVR, A. Sassu, „un demers jurnalistic corect”. Presedintele TVR a transmis prin intermediul unui comunicat de presa ca doreste sa se delimiteze „de orice incercare a salariatilor de a folosi serviciul public in realizarea unor interese proprii sau ale unor terte persoane sau institutii”.

Sassu arata in cadrul comunicatului ca „inducerea ideii, prin intermediul titlului si a comentariului folosite in emisiunile respective, ca doi cetateni romani sunt vinovati, inainte ca justitia sa se pronunte, reprezinta o incalcare grava a principiului constitutional al prezumtiei de nevinovatie”.

„Intrucat exista suspiciuni ca nu s-a realizat o verificare a informatiilor anterioara difuzarii, asa cum era obligatoriu, consider ca imaginile respective nu ar fi trebuit difuzate pana nu se intruneau conditiile legale”, se mai precizeaza in comunicat. Mai mult, in opinia presedintelui TVR imaginile trebuiau difuzate doar cu acordul persoanelor implicate.

Alexandru Sassu considera „ca sensul informatiei difuzate a fost deformat de catre autorul si realizatorul stirii prin modul de formulare a comentariului si a titlului care induceau in mod explicit si voit vinovatia celor doi. Pe parcursul materialului, prezentatorii afirma ca imaginile pe care postul public le difuzeaza, si nu altele, „probeaza, potrivit procurorilor DNA, ca Decebal Traian Remes ar fi luat mita”.(…).Pe imagini, autorii materialului au trecut in mod incorect titlul „Flagrant”, distorsionand inca o data informatia initiala”.

„As remarca faptul ca autorul si realizatorul, precum si directorul Directiei Ştiri, doamna Rodica Culcer, nu au semnalat nici Comitetului Director, nici Directorului General, posibilitatea unei tentative
de manipulare. Or intrebarea fireasca era care este ratiunea pentru care sursa, oricare ar fi fost ea, doreste sa transmita pe postul public aceste imagini”, mai spune Sassu.

Presedinte-Director General al TVR a mai mentionat in comunicat ca va cere „Comisiei de Etica si Arbitraj din cadrul SRTV sa se pronunte, in termenul cel mai scurt posibil, in acest caz”.

Presedintele TVR incheie prin faptul ca nu este de acord cu continuarea difuzarii „unor materiale similare cu cel contestat, pana la lamurirea tuturor suspiciunilor si chestiunilor de ordin legal si deontologic, nu este corecta, legala si oportuna”.

spot_imgspot_img