Pretul aurului se prabuseste. Un nou minim istoric

Pretul aurului se prabuseste / FOTO: etftrends.com

Aurul si argintul se tranzactioneaza la minimul ultimilor 5 ani in Asia, scrie marketwatch.com.

Preturile aurului si argintului si-au continuat marti trendul descendent, apropiindu-se de cel mai mic nivel din ultimii cinci ani in Asia, pe fondul asteptarilor crescande potrivit carora US Federal Reserve va majora ratele dobanzilor in cursul acestui an.
Aurul GCQ5 a scazut sub punctul psihologic de 1,102.90 dolari / uncia?in primele ore de tranzactionare din Asia, dar au fost impinse ulterior peste acest nivel.?
Piata aurului a devenit suspecta, cu fonduri speculative care au investit sume uriase in actiuni futures ale aurului, reducandu-si acum pozitiile la minime ultimilor noua ani, potrivit Capital.ro. In acelasi timp, pozitiile scurte ale speculatorilor – pariuri ca aurul ar putea fi cumparate ieftin in viitor – au crescut in ultimele zile.
Analistii spun o revenire sustinuta a preturilor aurului este putin probabila inainte ca SUA sa ridice ratele dobanzilor, o decizie care este asteptata in cursul acestui an, dupa cum a comentat saptamana trecuta Janet Yellen, presedinta US Federal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *