Prezidentiabilul Antonescu vrea sa modifice un acord semnat de presedintele Basescu. “Asta trebuie facut, indiferent cine ajunge presedinte”

de Cristian ANDREI Publicat la: 25.04.2014 16:06 Ultima actualizare: 25.04.2014 17:45

Liberalul Antonescu promite ca daca va ajunge la Palatul Cotroceni va incerca sa schimbe un paragraf din Tratatul Uniunii Monetare, semnat de presedintele Basescu, prin care, potrivit liberalului, Romania ar trebui sa renunte la cota unica si la fiscalitatea redusa.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca sustine punctul de vedere exprimat de europarlamentarii liberali in privinta modificarii unui paragraf din tratatul Uniunii monetare, semnat de presedintele Traian Basescu, deoarece prin acesta Romania ar trebui sa renunte la cota unica. Liberalul a spus ca acest lucru il va face daca ajunge presedinte, dar ca trebuie modificat acel paragraf de oricine ajunge presedinte.
“Unul din lucrurile pe care dorim sa le schimbam, din lucrurile semnate de Romania ca primarul la Bruxelles, este un paragraf din tratatul Uniunii Monetare si Economice care prevede in primul rand pentru statele din zona euro, dar a angajat si Romania presedintele nostru, convergenta si cooperare fiscala. Asta trebuie schimbat, iar noi ne vom face datoria sa pledam pentru aceasta modificare. In politica economica si fiscala suntem impotriva oricarei coordonari sau convergenta de natura fiscala. Asta pentru ca o coordonare sau convergenta fiscala ar insemna pentru Romania eliminarea cotei unice, ar insemna pentru Romania cresterea taxelor”, a spus europarlamentara Adina Valean.

Pozitia sa a fost intarita de cea a presedintelui PNL, Crin Antonescu, care a tinut sa precizeze ca presedintele Basescu a omis un detaliu esential cand a fost de acord cu acest paragraf, faptul ca se va renunta la cota unica si la taxarea scazuta.
Adina Valean a sustinut ca presedintele a angajat Romania in acest tratat fara sa existe o dezbatere prealabila in Parlament, neexistand practic un “mandat democratic pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *