Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, este dispus sa se intalneasca cu Kim Jong-un

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intr-un discurs rostit in fata Adunarii Generale a ONU din New York, Abe a declarat ca este dispus sa incerce „un nou inceput” in relatiile Japoniei cu Coreea de Nord.
„Coreea de Nord se afla intr-un moment important in care ori va profita ori va esua in a profita de aceasta oportunitate istorica pe care a primit-o”, a declarat Abe.
„Pentru a rezolva problema rapirilor, sunt pregatit sa rup bariera de neincredere reciproca cu Coreea de Nord, sa avem un nou inceput si sa ma intalnesc fata in fata cu Kim Jong-un”, a afirmat Abe.
„Dar, daca vom avea o intalnire, sunt determinat ca trebuie sa contribuie la rezolvarea problemei rapirilor”, a adaugat prim-ministrul japonez.
Rapirile a zeci de cetateni de catre serviciile secrete nord-coreene in anii „70 si „80 reprezinta un subiect sensibil in Japonia.
Japonia considera ca 17 cetateni au fost rapiti pentru a-i invata pe spionii nord-coreeni limba si obiceiurile japoneze. In 2002, Nordul a permis ca cinci dintre ei sa se intoarca in Japonia dupa un summit de la Phenian dintre liderul nord-coreean de atunci, Kim Jong-il si omologul sau japonez, Junichiro Koizumi.
Coreea de Nord sustine ca opt dintre cei ramasi au murit si alti …

spot_imgspot_img