Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA Oradea pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit procurorilor anticoruptie, au mai fost trimisi in judecata un magistrat si secretarul orasului Sinaia.
Conform anchetatorilor, in vara anului 2010, “in contextul in care, pe rolul Judecatoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si 3 persoane, concesionari ai unor terenuri, inculpata?Popescu Ruxandra in calitate de magistrat judecator investit cu solutionarea cauzei, a acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia orasului Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit, in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile in cauza respectiva.?Ulterior, aceasta a si primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 euro”.
Procurorii mai arata ca, in acelasi context, Vlad Gheorghe Oprea, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective.
“Concret, acesta, printr-o adresa, a comunicat instantei de judecata, ca Primaria orasului Sinaia isi insuseste rapoartele de evaluare intocmite de catre evaluatorul autorizat pentru terenurile a caror vanzare se solicitase, in conditii favorabile celor trei concesionari si cu nesocotirea? hotararilor Consiliului Local luate anterior in acest sens.
Cu aceeasi ocazie, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe a mai precizat ca “ramane la latitudinea instantei oportunitatea vanzarii “, transmite DNA.
Comunicarea respectiva a fost semnata pe langa edilul Vlad Oprea si de isecretara?Beatrice Eugenia Radulescu, in calitate de secretar al orasului Sinaia.
“Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, in calitate de magistrat judecator, inculpata Popescu Ruxandra a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia”, mai arata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *