Primarul Romei a DEMISIONAT. Edilul a platit cu cardul Capitalei note de plata de 20.000 de euro

UPDATE:?Primarul Romei, Ignazio Marino si-a prezentat joi demisia intr-un mesaj adresat locuitorilor capitalei tarii, dupa scandalul privind notele de plata de la restaurante achitate din bani publici, potrivit Agerpres.?
“Am facut alegerea: imi prezint demisia”, a declarat in mesajul sau Ignazio Marino, amintind pierderea sustinerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrans sa renunte la mandat si adaugand ca, pentru a continua, “conditiile politice” erau “foarte reduse, chiar inexistente”.
Primarul de stanga a amintit, totusi, ca potrivit legii, are la dispozitie 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei.
Ignazio Marino a precizat ca va folosi acest termen pentru a vedea daca este posibil “sa reconstruiasca acele conditii politice” pentru a ramane in functie, insa demersul sau pare extrem de dificil, intrucat principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, i-au intors spatele.
———–
Primarul Romei, Ignazio Marino, a fost pe punctul de a demisiona, dupa ce a aparut in presa faptul ca a achitat mai multe note de plata de la restaurante in valoare de 20.000 de euro cu cardul de credit al Capitalei italiene. Politicianul a acceptat sa ramburseze banii Primariei, potrivit Mediafax.?
Edilul a scris, pe Facebook, ca fost vorba despre?cine sau pranzuri in interes de serviciu, dar ca prefera sa le ramburseze pentru a pune capat polemicii.
“Prin acest gest, vreau sa pun capat polemicilor inutile si suprarealiste din aceste ultime zile, care nu fac niciun bine Romei”, a scris Marino.
O parte a presei italiene?a verificat toate notele de plata, in cautarea celei care sa dovedeasca faptul ca acesta a cinat cu sotia si nu cu vreun ambasador ori om de afaceri.?Acest “cinagate” este ultimul episod dintr-un lung foileton tinut de o parte a presei italiene despre gafele, esecurile si presupusele deturnari ale acestui fost chirurg, cunoscut pana in prezent mai degraba ca un om cinstit.
Primarul a fost ales in 2013 pentru un mandat de cinci ani si?a fost acuzat, mai intai, ca si-a folosit fara permis de acces valid Fiatul Panda personal in centrul istoric. El este criticat, de asemenea, pentru ca a interzis accesul masinilor pe marile bulevarde care serpuiesc printre forumurile antice si ca a limitat extinderea teraselor si restaurantelor in piete si pe trotuare.
Fostul profesor de chirurgie de la Universitatea Pittsburgh din Statele Unite a iesit insa nevatamat din scandalul “Mafia capitale”, cel mai mare care a afectat vreodata Roma si care a scos la iveala o vasta retea de coruptie implicand alesi din toate taberele, inclusiv fostul primar de dreapta.
Papa insusi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *