Primarul Scripcaru explica de ce Lausanne, si nu Brasov, a fost ales orasul gazda al FOTE 2020: acolo este sediul CIO iar noi nu avem autostrada

de Departamentul Sport – Mediafax Publicat la: 31.07.2015 17:31 Ultima actualizare: 31.07.2015 17:32

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat, vineri, ca Lausanne a fost desemnat drept gazda a Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret din 2020 in defavoarea Brasovului pentru ca sediul CIO este in orasul elvetian, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Acest proiect poate fi important si in perioada viitoare. Din punctul nostru de vedere, olimpismul inseamna fair-play, colegialitate si colaborare, si ii felicitam pe cei de la Lausanne. S-a observat acum ca Lausanne este altceva si ca sediul CIO este acolo. De la inceput, cand am aflat ca ei sunt contracandidatii nostri, ne-am pregatit foarte bine, am argumentat cat de bine am putut proiectul nostru, si eu zic ca am avut un proiect bun. Daca ne gandim la conceptul promovat de noul presedinte CIO, Thomas Bach, care a pledat pentru competitii mai putin costisitoare dar de buna calitate, cred ca am prezentat un proiect bun, competitiv. Dar intervine la un moment dat si acel context care tine de lobby. Mi s-a spus ca, dincolo de argumente, am mai avut nevoie si de lobby. Si de aici se pot trage niste concluzii”, a spus George Scripcaru.
Acesta a mentionat ca dezavantajul orasului Brasov a fost lipsa unei autostrazi spre Bucuresti. “Argumentele noastre forte au fost satul olimpic compact, costurile reduse de organizare si bazele sportive la distante apropiate. Ne-a dezavantajat un lucru: eterna si vesnica problema Brasov -Bucuresti. Pana in 2020 noi am prezentat ca si perspectiva autostrada si aeroport, dar cei care traiesc in alta lume s-au gandit ca aceste promisiuni nu sunt atit de convingatoare si ca posibilitatea de miscare a proiectelor, in perioada respectiva nu va fi asa de usoara. Eu ca primar pot sa ma angajez sa fac unele lucruri, dar nu pot sa garantez pentru lucruri care tin de infrastructura nationala. Imi pare rau de acest rezultat, dar este ca in sport: ai invins, continua, n-ai invins, continua”, a afirmat primarul George Scripcaru.

Orasul elvetian Lausanne a fost desemnat, vineri, in cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, drept gazda a Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret din 2020, pentru aceasta competitie candidand, fara succes, si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *