Primarul Sorin Oprescu, RETINUT pentru luare de mita. A fost prins in flagrant cu spaga de 25.000 de euro

UPDATE. Zeci de angajati din cadrul?Primariei Bucuresti sunt audiati de procurorii DNA in dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu.
UPDATE. Duminica dimineata, procurorii DNA au inceput sa efectueze perchezitii?in mai multe locuri din Bucuresti si judetele Bacau, Calarasi si Ilfov, inclusiv la Primaria Capitalei, Administratia Cimitirelor si la Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti”, in dosarul in care a fost retinut primarul Sorin Oprescu.
In total, procurorii perchezitioneaza 13 locuri,?din care trei sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Casa primarului Sorin Oprescu este unul dintre locurile perchezitionate.
Citeste si:?Averea la vedere a lui Oprescu: o vila, un apartament, obiecte de lux de 91.000 de euro, 33.000 de euro si 156.000 de lei in conturi
Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurori ai DNA – Sectia de Combatere a Coruptiei fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2013-2015.
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut sambata noaptea de procurorii anticoruptie, la ora 00.33,?pentru luare de mita. El a fost prins in flagrant cu mita de 25.000 de euro.?
Citeste si:?Cazul Sorin Oprescu. Romania nu va scapa niciodata de coruptie
Astfel, primarul, impreuna cu alte persoane din cadrul Primariei Bucuresti, dar si impreuna cu fiul sau, a infiintat o retea prin care firmele care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor subordonate Primariei Generale trebuiau sa dea o parte din profitul brut realizat din acele contracte, drept mita, mai multor persoane cu putere de decizie din cadrul institutiei, arata procurorii anticoruptie. Faptele s-ar fi petrecut din 2013 pana in prezent.?
Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea, explica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *