Primele operatii pe cord la Spitalul “Marie Curie” din Capitala, realizate de luni.

Primele operatii pe cord de la Spitalul de copii “Marie Curie” din Capitala vor fi realizate, incepand de luni, de o echipa de specialisti italieni de la clinica San Donato din Milano, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat.
Aceasta este prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii (MS).
In vederea desfasurarii in conditii optime a misiunii, duminica, o echipa de specialisti a verificat toata aparatura si echipamentele medicale din sala de operatie si terapie intensiva din cadrul Spitalului de copii “Marie Curie”, toate fiind in stare de functionare, pregatite pentru inceperea interventiilor.
Misiunea va dura pana joi, timp in care se vor efectua mai multe operatii pentru corectarea unor malformatii congenitale cardiace.
Activitatea chirurgicala din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului “Marie Curie” incepe anul acesta cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta in perioada urmatoare, urmand a fi complet functionala cu specialistii din Romania formati pana la sfarsitul programului, arata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *