Principalul suspect al exploziei din Manhattan a fost pus sub acuzare de procurori pentru tentativa de omor si port ilegal de arma

Barbatul suspectat ca ar fi pus la cale exploziile din noaptea de?sambata spre duminica, din New?York si New Jersey, care a fost capturat luni,?a fost pus sub acuzare pentru tentativa de crima si posesie ilegala de arme, transmite CNN,
Autoritatile spun ca Ahmad Khan Rahami, in varsta de 28 de ani, este implicat “direct” in exploziile din New York?si Seaside Park, New Jersey si se presupune ca ar avea legatura si cu bomba neexplodata, descoperita in zona Elizabeth din New Jersey. Autoritatile au fixat o cautiune de 5,2 milioane de dolari si, potrivit unor experti citati de CNN, risca peste 100 de ani de inchisoare.
La cateva ore dupa arestare, suspectul nu coopera cu fortele de ordine si nu raspundea intrebarilor.
Intre timp, surse apropiate investigatiei au declarant pentru CNN ca fortele de ordine au descoperit un bilet prins de bomba construita dintr-o oala sub presiune, in care erau facute referiri la alti diversi teroristi, inclusiv la fratii Tsarnaev, care au comis atentatele ce au vizat maratonul de la Boston. Nu este clar daca biletul a fost scris de Rahami sau de altcineva.
Autoritatile cred in prezent ca l-au prins pe principalul suspect pentru exploziile din weekend de la New York si New Jersey, dar ancheta continua pentru a stabili daca acesta a avut ajutor. De asemenea, Rahami ar fi construit si bombele abandonate in orasul sau natal, Elizabeth, si descoperite de fortele de ordine.
Directorul adjunct al FBI William F. Sweeney Jr. a declarant ca nu exista nimic care sa sugereze o celula terorista activa in zona New Yorkului, dar exista dovezi ca Rahami nu a actionat singur.
Intre timp, alte cinci persoane retinute in noaptea de duminica spre luni in acest dosar raman inca in arest. Presupusa lor legatura cu exploziile nu este clara deocamdata.
Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a afirmat, luni seara, ca autoritatile au toate motivele pentru a crede ca exploziile care au zguduit in timpul weekend-ului Manhattan si New Jersey reprezinta acte de terorism. De asemenea, acesta le-a cerut newyorkezilor sa ramana vigilenti fata de ce se intampla in jurul lor si sa informeze imediat autoritatile daca aud vreo discutie suspecta sau descopera vreo amenintare la adresa securitatii metropolei.
Potrivit Reuters, barbatul – un cetatean american nascut in Afghanistan – ar fi calatorit de mai multe ori in ultimii ani in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *