Procurorii au finalizat ancheta in dosarul lui Puiu Popoviciu si a fostilor sefi de la …

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in dosarul in care omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici sunt acuzati de fapte de coruptie, urmand sa fie convocati la DNA pentru studierea materialului de urmarire penala, relateaza Mediafax.
Urmarirea penala in acest dosar a fost finalizata recent de procurori, care i-au chemat pe fostii sefi de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si de la Divizia de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie (DGA) Cornel Serban si Petru Pitcovici la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, impreuna cu avocatii lor, pentru a studia documentele dosarului. Totodata, a mai fost convocat pentru studierea materialului de urmarire penala si omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu.
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca fostii sefi de la DGIPI si DGA, precum si omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu au fost chemati pentru a studia probele pe care procurorii le au incepand cu ora 13.00.
Ancheta in acest dosar a inceput in urma cu trei ani, cand procurorii anticoruptie i-au retinut pe Gabriel Popoviciu, Cornel Serban si Petru Pitcovici si au cerut instantei arestarea lor preventiva. La acea vreme, Curtea de Apel si instanta suprema au respins cererea procurorilor anticoruptie, hotarand cercetarea celor trei in libertate.
Procurorii DNA au facut cercetari in cazul lui Gabriel Puiu Popoviciu, Cornel Serban si Petru Pitcovici intr-un dosar referitor la faptul ca, in 2000, omul de afaceri ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.
DNA arata, in 2009, ca Ioan Alecu a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar Gabriel Aurel Puiu Popoviciu, de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.
Totodata, Ilie Cornel Serban a fost acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase, in timp ce Petru Pitcovici a fost cercetat pentru favorizarea infractorului.
Proiectul Baneasa a fost inceput in anul 2000, cand Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta ferma Baneasa i-a fost retrocedat universitatii prin Legea 1/2000.
Acest dosar se afla in lucru la DNA, iar fostul sef al DGIPI Cornel Serban, prin intermediul ofiterului DGA Petru Pitcovici, ar fi incercat sa intervina pentru solutionarea cazului.
Potrivit procurorilor, in perioada decembrie 2008 – martie 2009, Petru Pitcovici, ofiter de politie judiciara, seful Diviziei Operatiuni in cadrul Directia Generala Anticoruptie (DGA) si Cornel Serban, directorul DGIPI, “au contactat un ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, solicitandu-i acestuia, ca prin orice mod, inclusiv prin incalcarea procedurilor legale, sa determine finalizarea cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *