Procurorii DNA cer condamnarea lui Dan Sova la inchisoare, in dosarul CET Govora. Decizia instantei supreme, amanata pentru 25 septembrie

0

Procurorii anticoruptie au cerut, marti, condamnarea fostului senator Dan Sova la inchisoare pentru trafic de influenta, in dosarul CET Govora, confiscarea sumei de 100.000 de euro si mentinerea sechestrului asigurator. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte in?25 septembrie, informeaza Agerpres.
Completul care judeca aceasta cauza este format din Stefan Pistol, Ana Maria Dascalu si Cristina Geanina Arghir. Este vorba despre acelasi complet care a decis pe 5 septembrie ca dosarele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu sa fie reluate de la zero, pe motiv ca Ana Maria Dascalu se va pensiona la data de 31 octombrie, iar martorii trebuie reaudiati in prezenta noului judecator.
Presedintele completului, Stefan Pistol, a anuntat marti ca s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in dosarul CET Govora si urmeaza dezbaterile finale.
Procurorul de sedinta a cerut in sala de judecata ca Dan Sova sa fie condamnat pentru trafic de influenta la inchisoare cu executarea pedepsei, din care sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive. De asemenea, procurorul a cerut confiscarea de la fostul senator a 100.000 de euro, care ar reprezenta produsul traficarii influentei, precum si mentinerea sechestrului asigurator in vederea recuperarii acestei sume.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Mihai Balan, fost director la CET Govora, pentru abuz in serviciu la inchisoare cu executarea pedepsei, in limitele speciale orientate spre mediu. In plus, procurorul a cerut ca Balan sa plateasca 1,3 milioane lei despagubiri catre CET Govora.
“Pentru inculpatul Dan Sova apreciem ca, din probele administrate, fapta exista si a fost savarsita de catre inculpat. In perioada octombrie – noiembrie 2011, inculpatul a pretins in mod direct 5.000 de euro pe luna de la un denuntator, in schimbul interventiei sale pe langa inculpatul Mihai Balan, in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica intre CET Govora si casa de avocatura a denuntatorului. In schimbul interventiei sale, Dan Sova a primit suma totala de 100.000 euro. (…) Consideram ca apararile formulate de inculpat sunt infirmate de probe. Inculpatul Dan Sova a aratat ca a avut o singura intalnire cu Mihai Balan in anul 2011. Balan a spus ca au avut doua intalniri. Martorii propusi in apararea lui Sova sunt martori care l-au deservit ca soferi si nu au putut sa ofere informatii relevante”, a spus procurorul.
Reactia lui Dan Sova
Fostul senator Dan Sova le-a spus, marti, judecatorilor ca acuzatiile pe care DNA i le aduce in dosarul CET Govora i-au distrus viata si cariera si ca se gandeste sa scrie o carte despre ce a trait in ultimii doi ani de procese. Totodata, el si-a declarat nevinovatia, sustinand ca doreste sa-si recapete demnitatea pierduta.
“Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lectii de viata. Am vazut care este in Romania statutul unui om acuzat. Am trait o excludere din societate din 2015. Aceste acuzatii nefondate mi-au distrus viata si cariera definitiv, pentru ca suspiciunea care planeaza asupra mea e insurmontabila in actuala societate. Traiesc de doi ani de zile o consternare perpetua cu privire la toata aceasta desfasurare de forte. Nu sunt avocat de penal, dar stiu sa ma uit pe un dosar. Cum e posibil sa mergi in instanta cu un astfel de dosar? Cred ca o sa scriu o carte despre ce am trait in acesti ani. Toata nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *