Profesorul care a descoperit lucrari copiate la BAC cere demiterea ministrului Educatiei

Profesorul care a descoperit lucrari copiate la BAC cere demiterea ministrului Educatiei

Profesorul care a starnit controverse la bacalaureat, Gheorghe Radulescu, a tinut o conferinta de presa, in care a prezentat lucrarile elevilor acuzati ca au copiat la proba de limba romana, din cartile de comentarii. Radulescu a declarat ca, date fiind neregulile inregistrate in acest an la examenul de BAC, ministrul Educatiei Cristian Adomnitei, secretarul de stat Zvetlana Preoteasa si inspectorul general Stelian Fedorca ar trebui demisi.

“Atat Ministerul Educatiei si Cercetarii, cat si Inspectoratul, in loc sa constate criza si sa instituie un comitet de criza, deoarece stia toata tara ca se copiaza, au dat un comunicat de presa, in care ma acuzau, in stil stalinist, ca mint si ca sunt dusmanul poporului”, a declarat Radulescu.

Profesorul crede ca si Sergiu Moga, presedintele Comisiei de bacalaureat poarta o vina, aceea de a-i fi indemnat pe elevi sa copieze. Moga a anuntat, inainte de examen, ca profesorii, nu elevii, vor fi sanctionati daca se va copia la BAC.

Gheorghe Radulescu a precizat ca, la Scoala numarul 128 din Bucuresti, unde a corectat, din 59 de lucrari, 17 erau rezolvate fara sa se fi copiat din manuale, “si le-am corectat, dand note intre 2 si 10”, a continuat acesta.

“Pe celelelate le-am asezat pe serii, in functie de cartile din care s-a copiat”, spune Radulescu. Inspectoratul a decis ca cei care nu vor sa corecteze lucrarile copiate, sa paraseasca sala.

“Voi cere sa se faca o ancheta cu cei care au corectat lucrarile copiate. Vreau sa stiu si eu cine a ales profesorii care au corectat aceste lucrari”, a declarat profesorul.

Totodata, Gheorghe Radulescu a propus ca, la admiterea in facultate, sa nu se mai tina cont de nota de la bacalaureat. Acesta e de parere ca si formula de BAC ar trebui schimbata, trecandu-se la una de tip A,B,C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *