spot_img

Profesorul din Braila care vrea sa ii “impustea” pe elevi, anchetat

Date:

Un profesor din Braila este anchetat, dupa o declaratie socanta pe Facebook. Stefan Lupu, profesor de vioara la Liceul de Arta “Hariclea Darcléea” din Braila a postat, pe contul sau de Facebook, un mesaj prin care propune “dreptul profesorului de a purta arma in scoalaa”, ca o reactie la propunerea Consiliului National al Elevilor de a fi permisa folosirea telefoanelor mobile in incinta unitatilor de invatamant.
“Fara gluma! Sunt si eu unul din cei care se tem de “ziua de maine” a scolii romanesti! Asa ca imi permit sa vin cu o contra-propunere la presupusul “drept” al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi – este vorba de dreptul profesorului de a purta arma in scoala! De ce? veti intreba… Pentru a-l impusca pe “elevul” care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O sa credeti ca sunt nebun! Foarte bine! In acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar – inaintea celui destinat profesorilor – pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii sa adopte un comportament corespunzator vizavi de anumite reactii!…(..) Eu mai am 5-6 ani pana la pensie si – credeti sau nu – vreau sa ies din scoala teafar si nevatamat (“cu toate tiglele pe acoperis”)!… Domnule Ministru al Educatiei Nationale, aveti un nume predestinat! Incercati sa nu-l faceti de rusine!… La multi ani si multa minte cui trebuie!…a”, a scris profesorul Stefan Lupu pe Facebook, acum cateva zile.
Se va intruni Comisia de Etica si Integritate
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Catalin Canciu, a declarat pentru Mediafax ca institutia de invatamant este cea care trebuie sa analizeze comportamentul profesorului.
“Scoala este cea care analizeaza orice abatere disciplinara a unui cadru didactic.Directorul trebuie sa se sesizeze, iar Consiliul de Administratie trebuie sa il aduca pe domnul profesor la o discutie. Dincolo de aceste aspecte, aceasta postare ma lasa fara cuvinte. Va dati seama cum gandeste acest om, pentru ca nu pot spune profesor, daca el vede in elev un adversar, vede copilul ca pe un potential rau.?El oricum comenteaza despre colegi, despre toata lumea. Crede ca detine adevarul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea scolii trebuia sa ia masuri, asa se face intr-o lume civilizata. Sa se intruneasca Comisia de Etica si sa se ia in discutie cazula”, a afirmat inspectorul scolar general din Braila, Catalin Canciu, conform sursei citate.
Pe de alta parte, directorul Liceului de Arta din Braila, Niculai Enea, a declarat ca a avut o prima discutie cu profesorul Stefan Lupu, iar acum acesta regreta cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune intrunirea Comisiei de Etica …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related