Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se va incalzi treptat

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, in week-end, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, cu cele mai scazute valori in nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa intre -6 si 3 grade.
Sambata, in tara, cerul va fi temporar noros si vor cadea precipitatii, in general slabe, ziua – pe arii restranse, mai ales in regiunile centrale si de nord, iar noaptea in sud-vest, local in sud si in centru si izolat in restul teritoriului.
In jumatatea de nord a Moldovei, la munte, zona deluroasa a Banatului, Olteniei si Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar in celelalte zone va fi mai ales lapovita si ploaie. Se va forma polei, izolat la inceputul intervalului si local in a doua parte a noptii. Vantul va sufla slab si moderat. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea, izolat, se va semnala ceata.
In Bucuresti, cerul va fi temporar noros, iar spre sfarsitul noptii vor fi posibile precipitatii mixte si depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 6…7 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata.
Duminica, valorile termice se vor situa, in continuare, peste mediile climatologice specifice perioadei, indeosebi in vest, nord si centru. Vor fi innorari si, mai ales in prima parte a intervalului, se vor semnala precipitatii, pe arii relativ extinse in jumatatea de sud si local …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *