Proiect: NU poti plati impozitul la masina daca nu ai RCA la zi

Plata esalonata a taxelor

Se cauta tot felul de solutii pentru ca numarul romanilor care circula cu autoturime fara polite RCA sa scada.

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Marius Vorniceanu a declarat marti ca este de acord ca plata impozitelor pe autoturisme sa fie conditionata cu plata politelor RCA.
“Se poate, pentru a avea un grad de cuprindere mai mare in asigurare, printre multele mijloace prin care putem asigura acest lucru pot fi si situatiile in care Directiile de impozite si taxe locale, atunci cand incaseaza taxele pentru masinile respective, sa solicite si prezenta politei RCA. Eu sunt de acord cu aceasta propunere. Sa vedem cum poate fi implementata”, a spus Vorniceanu, in cadrul unei dezbateri la Comisia pentru transporturi a Camerei Deputatilor pe tema politelor RCA.
El a adaugat ca ASF lucreaza la elaborarea unui proiect de lege a asigurarilor in Romania pe care il va promova cu ajutorul Parlamentului, in care vor fi prevazute sanctiuni pentru companiile de asigurari care stabilesc preturi exagerate sau prohibitive.
Vorniceanu a precizat ca ASF, in momentul in care a fost sesizata ca tarifele RCA la transportatori au crescut substantial, a declansat un control pe modelul de calcul actuarial la companiile de asigurari, verificarile fiind in curs de finalizare, scrie Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *