Proiectul legii de aplicare a Codului de procedura penala, aprobat de Camera Deputatilor.

Deputatii au aprobat, luni, in sesiune extraordinara, proiectul legii de aplicare a Codului de procedura penala, cu 227 de voturi “pentru”, 20 “impotriva” si 17 abtineri, transmite Mediafax.
Deputatii au dat votul final asupra acestui proiect de lege dupa ce au analizat timp de o ora articolele pe care nu au reusit sa le adopte in sesiunea ordinara.
Articolele au fost aprobate in varianta propusa de Comisia juridica.
Marton Arpad (UDMR) a fost singurul deputat care si-a sustinut amendamentele respinse de Comisia juridica, acestea fiind respinse si de plen.
Camera Deputatilor a adoptat forma adoptata de Comisia juridica la amendamentul Chiuariu, care il modifica si care prevede ca judecatorul de camera preliminara nu decide daca trimite sau nu dosarul in judecare pe fond.
Amendamentul, in forma Comisiei juridice, a fost adoptat cu 201 voturi “pentru”, 19 de voturi “impotriva” si 20 de abtineri.
Camera Deputatilor votase, anterior, amendamentul senatorului PNL Tudor Chiuariu prin care judecatorii de camera preliminara decid daca dosarele sunt sau nu trimise in judecata pe fond.
Amendamentul formulat initial de Chiuariu avea urmatorul cuprins: “Competenta judecatorului de camera preliminara. Judecatorul de camera preliminara este judecatorul care, in cadrul instantei, potrivit competentei acesteia: verifica legalitatea si aparenta de temeinicie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *