Proiectul Monumentului Holocaustului din Capitala, in dezbatere publica

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primaria Capitalei supune la dezbatere publica, pana pe 17 septembrie, un proiect de hotarare privind construirea Monumentului Holocaustului, pe o suparafata de aproape 3.000 de metri patrati, in zona Lipscani.
Potrivit proiectului, monumentul ar urma sa ocupe o suprafata de peste 2.800 de metri patrati din domeniul public al Capitalei, in zona strazilor Lipscani, Anghel Saligny, Mihai Voda si Brezoianu. Pe aceasta suprafata vor fi amplasate cinci constructii cu caracter de monument: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata ?iganilor si Coloana. Dintre acestea, Coloana va fi cea mai inalta, 20 metri.

Proiectul mai prevede ca 20% din suprafata pusa la dispozitie sa fie spatii verzi, potrivit NewsIn.

Ideea Monumentului Holocaustului a aparut in 2006, insa proiectul aferent a fost blocat la nivelul Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), deoarece nu avea avizul comisiei tehnice de urbanism a primariei.

Initiativa privind realizarea monumentului apartine Ministerul Culturii si Cultelor, ca urmare a recomandarilor Comisiei internationale pentru studierea Holocaustului din Romania si a consultarilor cu personalitati ale vietii publice, intelectuali, oameni de stiinta, artisti plastici, reprezentanti ai Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, ai Comisiei Wiesel si supravietuitori ai Holocaustului.

Monumentul va fi realizat de sculptorul Peter Jacobi, castigatorul unui concurs de creatie plastica finalizat in august 2006.

Construirea propriu-zisa a monumentului va incepe dupa ce proiectul va fi aprobat de CGMB.

spot_imgspot_img