Proteste in Letonia fata de decizia privind refugiatii. Presedintele CE, comparat cu Hitler

Aproximativ 500 de letoni au protestat,?marti seara la Riga, dupa ce Guvernul lor a acceptat sa primeasca 776 de refugiati, la reuniunea Consiliului JAI de la Bruxelles, relateaza Mediafax.?
Protestatarii au afisat bannere in care presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, era comparat cu Adolf Hitler si Iosif Stalin si au cerut demisia Guvernului.
Citeste si:?Sistemul de distribuire a 120.000 de refugiati pe baza de cote, APROBAT in consiliul JAI. Ce cota ii revine Romaniei
Deputatii Janis Dombrava si Inguna Ribene au participat la marsul care s-a desfasurat de la Muzeul Ocupatiei pana la Monumentul Libertatii, unde a avut loc un concert de cantece patriotice.
“Sunt in favoarea controalelor la frontiere. Refugiatii nu sunt victime, majoritatea sunt aici pentru bani”, a declarat Pols Vaivods, un protestatar care tinea un afis in care ii lauda pe ungari si pe premierul lor, Viktor Orban. “Ar trebui sa ajutam Ungaria, suntem tari infratite”, a adaugat el.
“Acesta nu este rasism. Suntem impotriva preluarii de refugiati, dar ii putem ajuta in alte feluri, poate trimitand ajutor medical”, a sugerat un alt manifestant, Ainis Pogris.
Unii protestatari au declarat ca se opun oricarei forme de imigratie, in timp …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *