Proteste la Chisinau, fata de rezultatul alegerilor. Mii de oameni sunt acum in strada LIVE VIDEO

UPDATE 17:05 -?Oamenii au scandat “Jos Mafia” si “Demisia”

Manifestatia a inceput in jurul pranzului, in Piata Marii Adunari Nationale. Oamenii au plecat apoi la Comisa Electorala Centrala, unde au scandat “Jos Mafia” si “Demisia”. De acolo, multimea a mers la Mormantul lui Stefan cel mare, unde oamenii au aprins lumanari.
Ei s-au intors dupa aceea in Piata Marii Adunari Nationale si continua sa ceara demiterea celor responsabili de faptul ca nu toti moldovenii au reusit sa-si exercite dreptul de vot.
Protestatarii acuza actuala putere ca a fraudat alegerile in favoarea lui Igor Dodon, dand ca exemple participarea alegatorilor din Transnistria, dar si faptul ca mai multi alegatori din strainatate nu au putut vota.
Ei cer repetarea celui de-al doilea tur de scrutin si demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale.

Protestatarii au plecat in mars spre sediul Comisiei Electorale Centrale, blocand circulatia in centrul Chisinaului. Ei au steaguri ale Romaniei si striga “Demisia”, “Rusine” si “Veniti cu noi”.
Pe traseu, protestatarilor li se alatura alte persoane.Socialistul Igor Dodon a obtinut 52,4% din voturile exprimate, duminica, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, in timp ce candidata proeuropeana Maia Sandu a reusit sa obtina 47,6% din sufragii, arata rezultatele partiale anuntate luni dimineata, dupa centralizarea a 99,81% din procesele verbale.
Citeste si ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Maia Sandu, dupa infrangere: Cu totii suntem dezamagiti, insa lupta noastra continuaPeste 1,6 milioane de alegatori moldoveni s-au prezentat la urne, duminica, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Un numar de 133.967 de cetateni moldoveni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *