PSD trimite PNL inapoi la comisii cu legea alegerii primarilor in doua tururi. Tariceanu da o mana de ajutor: “Am constatat nulitatea rapoartelor”

de Clarice DINU Publicat la: 08.02.2016 14:57 Ultima actualizare: 08.02.2016 14:58

Coalitia PSD-UNPR-ALDE a anulat, astazi, in conducerea Senatului, rapoartele date pe legea PNL privind alegerea primarilor in doua tururi si a decis trimiterea actului normativ inapoi la comisii. Liberalii reclama un “abuz de putere”, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine insa ca procesul legislativ trebuie refacut pe motiv ca atunci cand comisia juridica si cea de administratie au avizat legea, competenta era a comisiei pentru Codul electoral.

In timp ce liberalii cer procedura de urgenta pentru modificarea legii electorale astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin, PSD si aliatii sai, UNPR si ALDE, au impus in Biroul Permanent al Senatului, refacerea procesului legislativ, motivand ca nu comisiile juridice si de administratie trebuiau sa dea aviz, ci comisia pentru Cod electoral.
“Rapoartele comisiilor au fost facute in perioada in care Comisia pentru Cod electoral functiona. Am constatat nulitatea acestor etape. Procesul trebuie refacut”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

“Singura logica pentru care inventeaza astfel de smecherii este ca vor sa traga de timp. Scopul lor este sa prelungeasca, sa tina in comisii pana in aprilie-mai si dupa vot sa spuna ca este prea tarziu sa se aplice”, a declarat pentru gandul senatorul PNL, Cristian Bodea, apreciind ca decizia luata astazi reprezinta “un abuz de putere”.
El a precizat ca liberalii vor cere suplimentarea ordinii de zi pentru o decizie in cazul proiectului de modificare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *