Putin este nemultumit de cresterea economica a Rusiei.

Presedintele rus Vladimir Putin a transmis, miercuri, celor mai importanti oficiali responsabili de finantele si economia Rusiei ca ritmul cresterii PIB estimat pentru acest an este inacceptabil, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
“Voi sublinia din nou ca ratele de crestere economica inregistrate si cele estimate de autoritati nu ne pot multumi”, a transmis Putin guvernatorului bancii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrului de Finante, Anton Siluanov, si consilierului economic al Kremlinului, Andrei Belousov.
Banca centrala prognozeaza crestere economica de 1,5-1,8% pentru acest an, iar Ministerul Finantelor are in vedere un avans de circa 2%.
Multi analisti afirma, insa, ca economia Rusiei va creste mult mai lent, din cauza crizei pe care a declansat-o in Ucraina.
Citeste si: Criza din Ucraina. Putin si-a depasit recordul de popularitate
Rusia a declansat o criza internationala majora dupa ce a desfasurat trupe in regiunea ucraineana Crimea, determinand autoritatile de la Kiev sa declare mobilizarea generala a trupelor si rezervistilor, in timp ce liderii statelor europene si SUA au cerut Moscovei sa respecte suveranitatea Ucrainei.
Parlamentul din Crimeea a adoptat o declaratie de independenta, iar un referendum pe tema alipirii la Rusia a fost programat pentru 16 martie.
SUA si UE au amenintat Rusia cu sanctiuni economice si diplomatice dupa interventia militara in Crimeea.
Actiunea Rusiei a fost determinata de inlaturarea de la putere in Ucraina, in luna februarie, a presedintelui Viktor Ianukovici si inlocuirea acestuia cu un regim pro-UE.
Autoritatile ucrainene au renuntat, in noiembrie, sa semneze un acord de asociere cu UE, aflat in pregatire de trei ani, declansand miscari de protest de amploare care au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *