Putin interzice orice manifestatie in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Presedintele rus Vladimir Putin a interzis orice adunare sau manifestatie in timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, care vor avea loc in perioada 7-23 februarie, pe litoralul Marii Negre, potrivit unui decret publicat vineri, relateaza Mediafax.
Acest decret prezidential a fost semnat pe 19 august si publicat vineri in ziarul oficial Rossiskaia Gazeta. Potrivit deciziei lui Putin, “”reuniunile, manifestatiile, adunarile si marsurile (…) care nu au legatura cu desfasurarea JO, dar prevazute intre 7 ianuarie si 21 martie in zonele unde masurile de securitate vor fi consolidate, vor avea loc intr-o alta perioada””.
Astfel, prin decret este interzisa, de facto, orice adunare in timpul JO de iarna, in apropierea instalatiilor olimpice.
Cu mai putin de sase luni inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, Rusia a devenit tinta unor critici. Mai multe organizatii neguvernamentale si activisti homosexuali au cerut ca aceasta tara sa fie privata de Jocurile Olimpice din 2014, in semn de protest impotriva unei legi “”antigay””.
Putin a promulgat in iunie o lege controversata prin care este pedepsit orice act de “”propaganda”” homosexuala in fata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *