Raliul Avram Iancu poate decide soarta titlului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Campionatul de Raliuri al Romaniei Dunlop (CRR) programeaza in perioada 21-22 septembrie etapa a IX-a din calendarul sportiv al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), Raliul Avram Iancu ECOMAX. Cei mai buni piloti de raliuri din tara revin astfel la Cluj (oras care a mai gazduit o etapa pe asfalt in primavara), de aceasta data pentru o competitie pe macadam. Circa 20% dintre componentii echipajelor inscrise la start fiind clujeni, este limpede de ce municipiul Cluj-Napoca are renumele de capitala a motorsportului romanesc, iar publicul localnic este probabil cel mai avizat din Romania.

Lupta pentru titlul national absolut intra, astfel, in linie dreapta, rezultatele din acest raliu putand fi decisive pentru soarta trofeului. In cazul in care liderul la zi al clasamentului FIA, Bogdan Marisca (foto), se impune, titlul este ca si castigat. Daca insa urmaritorii sai, Marco Tempestini si Dan Girtofan, vor obtine victoria, deznodamantul campionatului se va amana pentru ultima etapa a sezonului, la Iasi. Marisca, dar si Tempestini (italianul originar din Treviso este de mai multi ani rezident al Clujului), au avantajul de a evolua pe teren propriu, insa Girtofan are un ascendent de moral asupra celor doi, brasoveanul castigand ultima editie a acestui raliu, iar in plus vine dupa o victorie in Raliul Tara Barsei.

Ajunsa la a XVIII-a editie anuala, competitia revine in campionat dupa o absenta de 5 ani. Raliul Avram Iancu ECOMAX demareaza vineri dupa-amiaza la ora 14,30, cu startul festiv din Cluj – Piata Cipariu, dupa care cele 43 de echipaje inscrise la start se vor alinia la punctul de pornire pe prima dintre cele trei probe speciale ale zilei, situate chiar la marginea orasului de la poalele Feleacului. Dupa aceste scurte probe de sprint, ziua de sambata are in program un adevarat maraton de peste 100 km contra-cronometru, incluzand cate doua treceri pe proba ?de anduranta? Cojocna, in lungime de 20 km. Competitia se va incheia sambata seara, la ora 19,00. Lupta la varf in cele mai importante grupe si clase din CRR este inca deschisa oricarui rezultat, astfel ca Raliul Avram Iancu poate decide soarta unor titluri nationale.

spot_imgspot_img